Woning VM

Verbouwen en inrichten van een duplexappartement.

De opdrachtgever wil een duplexappartement verbouwen, dat zich op de eerste en tweede verdieping boven een kantoor bevindt. De belangrijkste randvoorwaarde is dat er niet kan geraakt worden aan de vorm van het bestaande volume en het kantoor volledig in gebruik moet kunnen blijven. De uitdaging bestaat er dus in om het typische profiel van de Vlaamse lintbebouwing te verzoenen met de vraag van de opdrachtgever naar een hedendaagse woning.

De verbouwing wordt opgesplitst in twee fases: enerzijds de dak- en gevelrenovatie en anderzijds het interieur.

Alle gevels van het appartement worden, op enkele accenten na, bekleed met hetzelfde materiaal. Op die manier ontstaat er als het ware een envelop, die zich rond de woning plooit en de rust en samenhang vergroot. De opdrachtgever voelt zich reeds “thuis” van bij de ingang op de begane grond.

Daarnaast zorgt de integratie van een bescheiden daktuin voor een groen accent, dat eveneens als buffer fungeert tussen de inkomzone en het leefgedeelte en zo de bewoners de nodige privacy schenkt.