Woning BV

Oprichten van een woning in halfopen bebouwing.

Op vraag van de opdrachtgever werd deze nieuwbouwwoning ontworpen naar het maximale profiel. Dit heeft als gevolg dat de woning op de begane grond vrij diep is en er centraal een donkere zone zou kunnen ontstaan.

In plaats van de zogenaamde secundaire functies (berging, badkamer, …) – die weinig licht nodig hebben – hier onder te brengen, werd er geopteerd voor de integratie van een kleine vide, zodat alle ruimtes in de woning optimaal kunnen profiteren van een aangename lichtinval.

Bovendien ontstaat er hierdoor niet alleen rechtstreeks contact tussen het bureau op de eerste verdieping en de leefruimte op het gelijkvloers, maar in zekere zin eveneens tussen de leefruimte en de rest van de woning. Het trapgedeelte bevindt zich immers ook in het midden van de woning ter hoogte van de vide en door het feit dat alle ruimtes hier op aansluiten is er steeds een vorm van contact tussen alle niveaus, zonder echter de privacy uit het oog te verliezen.

Wat betreft de inplanting is er bewust voor gekozen om de garage niet in te planten links achteraan de woning, maar te integreren in het gebouw. Hierdoor kan er maximaal genoten worden van de tuin, die zich dan niet alleen achter de woning uitstrekt, maar ook ernaast.